Exportkenteken aanvragen bij export

Voordat een auto in het buitenland geregistreerd kan worden, dient het op de juiste manier in Nederland voor export te worden uitgevoerd. Daarna kunnen wij voor u klant een export kenteken maken.

Stuur u buitenlandse klant met een gerust hart de weg op!

U buitenlandse klant wil graag met de auto terug rijden naar het land van thuiskomst, met een Nederlands exportkenteken.
Dit kenteken is namelijk ook buiten Nederland geldig. Wel dient u met een aantal zaken rekening te houden. Zo dient u het voertuig te voorzien van witte exportkentekenplaten (wit) met daarop het Nederlandse kentekennummer. Ook dient u een internationale WA-verzekering af te sluiten voor de berijder van de auto.

Geldige apk

Daarnaast dient u te kijken of het voertuig nog een geldige APK heeft. Dit heeft te maken met de apk-vervaldatum. Dit kunt u controleren door op Kentekenbewijs Deel II de datum die staat afgedrukt onder het kopje 'Toestemming voor rijden over de weg tot ...' te controleren.

Zolang het voertuig nog beschikt over meer dan 14 dagen geldige apk, dan mag het de volledige termijn van maximaal 14 dagen (na het moment van export) op de openbare weg rijden.

Indien de apk minder dan 14 dagen geldig is, dan neemt deze maximale termijn af. Is de apk voor het voertuig verlopen, dan mag er helemaal niet meer mee op de openbare weg gereden worden. In dat geval mag het voertuig alleen nog met een transporteur vervoerd worden. Indien u dit wilt voorkomen, dan raden wij u aan tijdig een nieuwe apk uit te voeren voor de auto.

Wilt u dat wij U hier in ontzorgen ? Vraag dan vroegtijdig u exportkenteken bij ons aan.

 

 

Over ons

Onze missie is om marktleider te worden in de online verkoop van particuliere en commerciële schadeautos. Wij bieden een toegankelijke verkoop- en inkoopwebsite. Onze promoties zijn dagelijks te volgen via Instagram en Facebook.

Social Media

Copyright © 2015 - 2021. Copyright & kopiëren; 2020. Schadeauto.nl. Alle rechten voorbehouden

Ontwikkeld door ThemeMakers